Neden Her Cnc Torna Merkezinde Bir Canlı Takım Olmalı?

Talaşlı imalatta en önemli kavram tek bağlamada iş yapmak ve bunu mümkün olan en hızlı ve doğrulukta yapmaktır. Bir makinede kayıp zaman söz konusu oluyorsa o iş akışını sorgulamak gereklidir. İşte bu yazımızda da torna merkezlerini nasıl bir zaman tasarruf makinesini döndürüyoruz bunu öğreneceğiz…

İmalat sanayisinde kullanılan silindirik parçalarda çok çeşitli işlemler olabilir, örneğin bir mil üzerine altıgen parça işlenebilir, yada mil üzerinde alında delikler, yanda delikler, çap boyunca delikler, mil yüzeyinde kanal gibi sayısız varyasyona sahip mil üretimleri gerçekleştirilebilir.

Bu saydığımız işleri geleneksel tezgahlarda yapmaya kalkarsak, önce cnc torna da milin boyunu ayarlayacağız, sonra parçayı söküp başka bir tezgahta güzelce sabitleyeceğiz, sonra cnc frezede istenilen işlemeler, kanal açmalar yapılacak, sonra milimiz başka bir tezgaha bağlanacak ve bu sefer de alındaki delikler açılacak… falan filan….

Görüldüğü gibi bir mil üzerinde birçok iş var ise bunları başka başka tezgahlarda yapmak için çok fazla zaman kaybediyoruz. İşte işletmenizin de işlediği parçalar bu türden parçalar ise o zaman size bir canlı takım şart.

Canlı takımlar tezgah taretine takılan ve yukarıda saydığımız işleri tek başına ve ve aynı tezgah içerisinde yapmamızı sağlayan sistemlerdir. Bu konuda Eppinger Canlı Takımlar birçok farklı iş için size özel canlı takımlar sunmaktadır.

Eppinger ürünleri arasında tahrikli takımlar, statik takım tutucular, takım değiştirme sistemleri, servo redüktörler, özel redüktörler, dişliler gibi birbirinden farklı özellikli takımlar bulunmaktadır.

Canlı Takımlar hakkında daha fazla bilgi almak için Hidkom Mühendislik firmasına danışabilirsiniz.

Yorum yapın